Buy Your Own Cask

Doorheen de jaren hebben we meermaals de vraag gekregen hoe je in godsnaam een vat whisky koopt. Voor veel mensen is dit een zeer onbereikbaar iets en hebben ze geen idee waar te beginnen. Arranthony Moray helpt je bij dit hele proces.

Zowel voor korte termijn als langere termijn kunnen wij via een internationaal netwerk op zoek naar een geschikt vat voor je. Ikzelf kocht mijn 1e vat bij de geboorte van mijn zoon Vince, wij hebben de bedoeling om dit vat te laten liggen tot hij meerderjarig is ... al is dit geen exacte wetenschap: een vat is klaar wanneer het klaar is, en dat is niet noodzakelijk wanneer jij dat wil.

Voor je een eigen vat aanschaft is het belangrijk om bij een aantal zaken goed stil te gaan.

Hoeveel wil ik hieraan uitgeven (direct + nadien)?

De aankoopprijs is slechts een deel van het totale kostenplaatje. Vergeet de warehouse rent, insurance, bottling cost, shipment en vooral de accijnzen niet !

Hoeveel tijd ben ik bereid te wachten?

Whisky is een product dat tijd nodig heeft om kwaliteit te kunnen bieden. 

Wat ga ik met deze grote hoeveelheid whisky doen?

Kies je voor een quarter cask (125L), bourbon barrel of hogshead (200-250L) of heb je liever een sherry butt (500L) of nog iets helemaal anders.

Arranthony Moray Small Casks

Veel mensen schrikken wanneer ze horen wat er allemaal komt kijken bij het aankopen van een vat. Daarom bieden we nog een alternatief aan. Wie graag een eigen vaatje wil maar niet bereid is om hier heel lang op te wachten of er tonnen geld aan uit te geven kan ook opteren voor een Arranthony Moray Small Cask. 

Wij bieden de mogelijkheid om in je eigen woonst een klein vaatje kwaliteitswhisky te laten rijpen op een vat naar keuze. 

We helpen je achteraf met het maken van een label (dat aan de wettelijke vereisten voldoet) voor je eigen whisky project.

Keuzemogelijkheden

Vatgrootte

5L / 10L / 15L /20L / 30L

 

Primaire rijping:

De klassiekers: Virgin, Bourbon of Sherry (diverse types sherry mogelijk)

Speciallekes: Rum, Kriek, Geuze, Rode/witte wijn ...

 

Spirit:

Fruitig / bloemig / gekruid / ziltig / geturfd 

 

Contacteer ons voor meer info